Şirket merkezi için adres göstermek
a-Kiralamak
Büroya mı yoksa depoya mı ihtiyacınız var ? Üretimde yapacak mısınız ? Satış yapacağınız pazara, tedarikçilerinize, iş gücüne yakın olmak ve tabiki maliyet bunları değerlendirip doğru bir seçim yapmalısınız. Unutmayın depolama ve nakliye gibi hizmetleri sizin için yapan lojistik firmaları da var. Bu firmalarla anlaşmak işinizi kolaylaştrabilir. İş ortaklarımız size bu konuda destek olur.
Vergi tüyosu: Kiralık olan işyerinize kiraya veren tarafından KDV dahil fatura düzenleniyorsa stopaj vergisi ödemezsiniz. Üstelik KDV yi indirim yaparak ödeyeceğiniz KDV den mahsup edebilirsiniz.
b-İşinizi evinizden yönetmek
Evet evinizden iş yapabilirsiniz. Evinizi şirket merkezi olarak gösterebilirsiniz.
Evinizin tapusu sizin adınıza kayıtlıysa ve şahıs işletmesi kuracaksanız stopaj vergisi ödemezsiniz.
Eviniz kiralıksa veya başka bir aile üyenizin adına kayıtlıysa tapu sahibi ile kira kontratı yapmanız ve stopaj ödemeniz gerekecektir.
Kiralık olan evinize kiraya veren tarafından KDV dahil fatura düzenleniyorsa yine stopaj vergisi ödemezsiniz.
Stopaj hesaplama: Stopaj vergisi brüt kiranın %20 üzerinden hesaplanır ve ödenir. Brüt kira = Net kira / 0,80 formülü ile bulunur. Stopaj vergisi ise Brüt kiranın %20sidir. Örneğin 1.000 TL kira kontratı olan evinizde şirket kurmayı planlıyorsunuz. 1.000/0,80=1.250 TL Brüt kira 1.250X0,20=250 TL Stopaj vergisi hesaplanacaktır.
c-Sanal ofis, Hazır ofis imkanlarından faydalanmak
Çeşitli nedenlerle fiziki bir iş yerine ihtiyacınız olmayabilir veya evinizi de işyeri merkezi olarak göstermek istemeyebilirsiniz. Bu durumda hazır ofis ve sanal ofisler size yardımcı olacaktır. Bu ofisleri şirket merkezi olarak gösterebilirsiniz. Bu durumda Stopaj vergisi de ödemezsiniz.
Hazır ofis ve sanal ofis konusunda iş ortaklarımızdan destek alabilirsiniz.